Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 05. 2014. 07:59 >> 08:01

VEĆE AKCIZE

Od jula skuplje cigarete

Cigarete u Crnoj Gori trebalo bi da budu skuplje zbog povećanja akciza najkasnije do kraja juna, jer je programom rada Vlade za ovu godinu predviđeno usvajanje izmjena i dopuna Zakona o akcizama u drugom kvartalu.

 

„Programom rada Vlade za ovu godinu u toku drugog kvartala je predviđeno usvajanje izmjena i dopuna Zakona o akcizama, kojima će se, između ostalog, izvršiti nastavak postepenog povećanja akcize na duvanske proizvode (cigarete) u cilju harmonizacije i usklađivanja sa EU direktivama u ovoj oblasti“, saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva finansija. 

Planirano je, kako su najavili, i donošenje akciznog kalendara. 

„Akciznim kalendarom će se unaprijed precizirati dinamika postepenog povećavanja akcize u periodu od tri do pet godina“, objasnili ministarstva, uz napomenu da će na taj način biti obezbijeđena predvidljivost regulatornog okruženja, što je veoma bitno za sve akcizne obveznike.

To, kako su pojasnili, istovremeno to stvara preduslove za zadržavanje postojećih i privlačenje novih investitora, te obezbjeđuje pravovremeno planiranje njihovih poslovnih aktivnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније