Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

15. 04. 2014. 15:55 >> 15:58
1

PODACI CBCG

Iz zemlje se odlilo 60 odsto više novca

Ukupan priliv stranih direktnih investicija u prva dva mjeseca ove godine iznosio je 65,5 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 19,7 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

 

Ukupan odliv je, u odnosu na isti period prošle godine, porastao 59,7 odsto.

Odliv po osnovu povlačenja novca nerezidenata investiranih u Crnu Goru iznosio je 19,1 milion eura, a ulaganja rezidenata u inostranstvo 625,4 hiljade eura.

Neto strane direktne investicije, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva, u prva dva mjeseca su iznosile 45,9 miliona EUR, što je 76 odsto više nego u uporednom periodu prošle godine.

Priliv stranih direktnih investicija u formi vlasničkih ulaganja iznosio je 31,2 miliona EUR. Priliv po osnovu ulaganja u nekretnine bio je 24,5 miliona eura, a ulaganja u preduzeća i banke 6,7 miliona eura.

U formi interkompanijskog duga ostvaren je priliv od 33,6 miliona EUR, a po osnovu povlačenja sredstava rezidenata investiranih u inostranstvu 815,95 hiljada eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније