Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

М.М.

28. 09. 2023. 15:31 >> 15:43

SASTANAK MEK I KINESKE KOMPANIJE

Kineski investitori zainteresovani za projekte iz oblasti saobraćaja

Predstavnici Ministarstva kapitalnih investicija sastali su se sa predstavnicima kineske kompanije Shandong Hi koji su izrazili zainteresovanost da u skladu sa crnogorskim propisima učestvuju na realizaciji infrastrukturnih projekata, sa posebnim akcentom na izgradnju putne i željezničke infrastrukture.

Državni sekretar Admir Šahmanović, sekretarka Mirsada Bošnjak i generalni direktor za putnu infrastrukturu Miroslav Mašić, sastali su se u Ministarstvu kapitalnih investicija sa predstavnicima kineske kompanije Shandong Hi-Speed Group China Shandong Internatinal Economic&Technical Cooperation Group Ltd.

Predstavnici Ministarstva kapitalnih investicija izrazili su zadovoljstvo zainteresovanošću kompanije Shandong Hi i ovom prilikom prezentovao najznačajnije projekte čija se realizacija može očekivati u narednom periodu i za koje možemo očekivati interesovanje svjetskih kompanija, a u koje se ubraja i Shandong Hi.

Kako su saopštili iz Vlade, državni sekretar Admir Šahmanović prezentovao je buduće projekte na modernizaciji željezničke infrastrukture, nastavak izgradnje auto-puta Bar-Boljare, izgradnja Jadransko-jonskog autoputa, sa posebnim osvrtom na planirani međudržavni projekti sa Republikom Kosovom (izgradnja tunela Rožaje-Peć, izgradnja puta Plav-Dečani), međudržavni projekti sa Bosnom i Hercegovinom (most na rijeci Tari sa pristupnim saobraćajnicama), kao i niz projekata na izgradnji i rekonstrukciji magistralnih i regionalni puteva u Crnoj Gori.

Kinesku delegaciju je predvodio gospodin Lu Yao, zamjenik generalnog direktora, koji je na samom početku razgovora iskazao zainteresovanost i spremnost kompanije da u skladu sa crnogorskim propisima učestvuje na realizaciji infrastrukturnih projekata, predstavljajući oblasti u kojima se njihova kompanija pozicionirala na svjetskom tržištu, sa posebnim akcentom na izgradnju putne i željezničke infrastrukture.

Pored projekta izgradnje bulevara Tivat-Jaz, gdin Lu Yao predstavio je projekte koje uspješno realizuju u regionu, a u pitanju su projekat brze saobraćajnice Valjevo-Lajkovac, brze saobraćajnice Požarevac-Golubac, auto-put Banja Luka-Prijedor, kineski kulturni centar u Beogradu i dionica na projektu brze pruge ka Mađarskoj.

Na sastanku je, kako su saopštili iz Vlade, zaključeno da razgovor o potencijalnim razvojnim projektima iz oblasti saobraćajne infrastrukture predstavlja potvrdu dobrih bilateralnih odnosa između Crne Gore i Narodne Republike Kine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније