Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Кристина Лечић [ TVCG ]

31. 08. 2023. 09:23 >> 09:23
1

ŠKOLSKA GODINA

Cijene udžbenika na nivou prethodnih godina

Svaki početak nove školske godine prati nezaobilazno i opremanje đaka za školu, što je uvijek udar na kućni budžet. Udžbenici za osnovce besplatni su i ove godine, ali srednjoškolci moraju da ih kupe. Kada imate školarca, kućni budžet u avgustu i septembru uvećan je za jednu značajnu stavku, a to je kupovina knjiga i svega što ide uz opremanje za školu.

Besplatni udžbenici za osnovce malo olakšavaju roditeljima, ali srednjoškolka Milica kaže da za njene vršnjake i nju udžbenici i nisu jeftini, i da treba ipak više novca za pripremu nove školske godine.

Da su udžbenici skupi, misli i Ruskinja koja se ovdje školuje,a ima i onih koji knjige za školu nabavljaju na drugi način.

Prodaja udžbenika za srednje škole počela je 20. avgusta, a cijene su na nivou prethodnih godina, od 84 do 107 eura, kazao je za TVCG Dušan Petričević iz Zavoda za udžbenike .

"Zavod za udžbenike se trudi da cijene udžbenika ostanu na prošlogodišnjem novou", kazao je Petričević. 

Za početak školske godine nijesu potrebni samo udžbenici, tu su sveske, olovke, pernice i sve ono sto se traži tokom nastave, roditelji kupuju u hodu.

Besplatni udžbenici samo dijelom štede kućni budžet, sve ostalo mora da se plati.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније