Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 01. 2013. 11:47   >>  15:51

I DALJE PRIORITET

Đukanović: Izgradnja autoputa bi mogla početi sredinom godine

Vlada nije odustala od izgradnje autoputa u Crnoj Gori, koja bi mogla početi sredinom godine, saopštio je premijer Milo Đukanović i dodao se intenzivno razgovara sa dva potencijalna partnera.

"Jedan je kineski partner, kompanija za telekomunikaciju i infrastrukturu i kao finansijer kineska Eksim banka, a drugi potencijalni partner je konzorcijum Behtel-Enka", rekao je Đukanović Radiju Crne Gore.

Premijer smatra da bi se već sredinom godine moglo krenuti u realizaciju  projekta i da bi prva faza do Mateševa mogla biti gotova za četiri godine.

"Sada upoređujemo uslove finansiranja, što je za Crnu Goru krucijalno važno, da dobijemo što duže rokove otplate i grejs period", kazao je Đukanović.

Uz to, kako je rekao, postoji i treća opcija odnosno viđenje Evropske investicione banke za realizaciju projekta kako bi ga trebalo organizovati u Crnoj Gori.

"Ni slučajno nijesmo odustali od projekta i dalje to držimo u rangu najvećeg investicionog prioriteta Crne Gore", naveo je Đukanović.

Premijer je kazao da je Vlada sa tim projektom krenula u trenutku kada je ekonomska kriza potresla cijeli svijet.

"U uslovima ekonomske krize nema investitora koji će reći da je spreman da potroši tri milijarde eura na ovaj projekat, svaki će reći - ja sam spremna da sačuvam tri milijarde eura dok vidim kada će se pojaviti svjetlo na kraju tunela pa ću tada krenuti da ih trošim", ocijenio je Đukanović.

Vlada je izgradnju autoputa do sada pokušavala da započne sa hrvatskim konzorcijumom na čelu sa Konstruktorom, grčko -izraelskim Aktor-Šikun binui, kao i kineskim kompanijama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније