Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 03. 2013. 20:14 >> 20:07

PLJEVLJA

Italijanski privrednici posjetili Rudnik uglja

Privrednici iz italijanske rergije Abruco, predvođeni jednim od vodećih industrijalaca iz sektora mineralne proizvodnje i obrade minerala, Nicolom Di Simoneom, posjetili su pljevaljski Rudnik uglja i razgovarali o budućoj saradnji.

Posjetu italijanskih privrednika, čelnici Rudnika uglja iskoristili su da ih upoznaju sa rudarskom kompanijom, njenom djelatnošću i svim  potencijalima, uključujući i rezerve uglja u pljevaljskom basenu.

Goste iz Italije interesovale su mineralne sirovine koje se nalaze na prostoru Pljevalja, prvenstveno barit, čija je proizvodnja u ovom dijelu naše države odavno prestala.

Kako je saopštila informativna služba Rudnika uglja, potencijalne italijanske partnere, pored barita, zanimali su podaci i o ostalim mineralima koji bi, ukoliko se razgovori nastave i dogovor konkretizuje, mogli da budu predmet budućeg izvoza na italijansko tržište.

Dodaje se i da će Nikolo Di Simone o razgovorima u Rudniku uglja, kao i sirovinskim potencijalima pljevaljske opštine, upoznati poslovne partnere u Italiji, te da će njihovi eksperti razraditi modalitete eventualne saradnje.

Stoga je i najavljeno da će naredni susret italijanskih industrijalaca i pljevaljskih rudara vjerovatno uslijediti vrlo brzo.     

Saša Bezarević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније