Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 03. 2013. 14:20 >> 14:18

PREDLAŽU RJEŠENJE

DF: U KAP-u da ostane isti broj radnika

Demokratski front predložiće rješenje za KAP, koje podrazumijeva preorijentisanje na proizvodnju legiranih metala, aktiviranje Rudnika boksita i ostanak svih 1200 radnika Kombinata.

Funkcioner DF-a Strahinja Bulajić, saopštio je Portalu Analitika da je, glavni razlog zbog čega KAP treba da proizvodi legirane metale, značajno veća cijena nego cijena primarnog aluminijuma.

,,Cijena tone legiranih metala je veća nego cijena tone aluminijuma od 250 do 800 dolara, u zavisnosti od kvaliteta i legure. Na taj način, na proizvedenu količinu od aktuelnih 50.000 tona metala, finansijski efekat u KAP-u pod uslovom da se proizvodi legirani metal, bio bi 10 do 15 miliona eura godišnje. Sad možemo izračunati koliko se struje može kupiti za tako značajno povećane prihode, precizirao je Bulajić.

Balajić je dodao da je preduslov- aktiviranje Rudnika boksita i njegovo povezivanje sa Fabrikom glinice Birač u Bosni.

Sve se, kako je dodao, može se izvršiti sa postojećim brojem radnika, pa su u DF-u protiv predloga Vlade da se broj radnika KAP-a smanji, sa 1200 na oko 500.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније