Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 03. 2014. 12:37 >> 12:37

USSCG APELOVALA

Vlada da zaustavi urušavanje privrede

Unija slobodnih sindikata Crne Gore pozvala je Vladu da hitnim i konkretnim mjerama zaustavi dalje urušavanje crnogorske privrede i spriječi novo zatvaranje radnih mjesta u nikšićkom Metalcu i ulcinjskoj Solani.

 

"U ovim fabrikama situacija poprima dramatične razmjere, jer su radnici i njihove porodice egzistencijalno ugroženi obzirom da više od deset mjeseci ne primaju zaradu. USSCG strahuje od eskaliranja opravdanog revolta radnika koji se nalaze u bezizlaznoj situaciji mjesecima ukazujući na štetno i nezakonito ponašanje tajkunskih vlasnika ovih fabrika, koji su, sada je već očito, namjerili da profit steknu prodajom atraktivnih lokacija, a ne kroz proizvodnju što je, složićemo se, mnogo lakše. Tim prije, Vlada ima obavezu da, kao što je to obećano u predizbornoj kampanji, provjeri i poništi ove propale privatizacije i tako, konačno, počne da štiti interese radnika i crnogorskih građana od sve izvjesnijeg ekonomskog kolapsa", saopšteno je iz Unije.

Metalac i Solana, kako ocjenjuju, imaju perspektivu, a za opstanak im treba odgovoran vlasnik.

"I možemo slobodno reći, simbolična finansijska i logistička podrška Vlade. USSCG upozorava da su potrebna manja finansijskih ulaganja za očuvanje postojećih, od otvaranja novih radnih mjesta. Zato će USSCG nastaviti da pruža punu podršku našim kolegama-cama u borbi za opstanak ove dvije fabrike", saopšteno je iz USSCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније