Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 03. 2014. 08:24 >> 08:26
1

RUDNICI BOKSITA

Neksan dostavio ponudu

Kompanija Neksan dostavila je Privrednom sudu ponudu za poslovno tehničku saradnju sa Rudnicima boksita, saopštio je njen vlasnik Miodrag Davidović.

On je za Dan kazao da o detaljima ne može govoriti sve dok u Privrednom sudu u ponedjeljak ne budu zvanično otvorene sve ponude.

"Ranije sam rekao da Neksan želi da pomogne Boksitima, a ne da u toj firmi stvara profit. U ponedjeljak ćemo vidjeti kakve su ostale ponude, a vjerujem da će biti izabrana najbolja, odnosno ona koja će omogućiti dalji rad te firme na zadovoljstvo zaposlenih", saopštio je Davidović.

Privrednom sudu u petak su dostavljene tri ponude za poslovno tehničku saradnju sa Rudnicima boksita, a očekuje se i četvrta koja je upućena poštom.

Neksan je krajem januara ove godine ponudio da od Rudnika boksita na godišnjem nivou kupuje najmanje 200 hiljada tona rude, koju bi uredno plaćao, ne isključujući ni mogućnost da preuzme upravljanje tim preduzećem ukoliko nadležni riješe probleme koji se odnose na zbrinjavanje viška zaposlenih.

Stečajna uprava Rudnika boksita pozvala je krajem februara sve zainteresovane da u roku od osam dana dostave ponude za poslovno-tehničku saradnju.

Ponuđač za poslovno-tehničku saradnju bi, prema javnom pozivu, preuzeo obavezu da neće smanjiti stečajnu masu dužnika i da će u potpunosti organizovati proces proizvodnje.

Ponuđač treba da dostavi i odgovarajuće bankarske garancije i popiše stanje prozvedene rude i dopremljene na utovarno-pretovarnu rampu Gračanica, koju bi platio stečajnom dužniku odmah nakon zaključenja ugovora.

Stečajni upravnik zadržava pravo da bez ikakvih posljedica odustane od izbora ponuda po tom javnom pozivu.

Privredni sud u Podgorici proglasio je 26. februara bankrot u Rudnicima boksita, jer niko u zakonskom roku, koji je istekao 19. februara, nije dostavio plan reorganizacije preduzeća.

U Rudnicima boksitima je odlukom sudije Ivana Kovačevića, a na zahtjev Crnogorske komercijalne banke zbog duga od 1,59 miliona eura, 19. novembra uveden stečaj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније