Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

06. 03. 2014. 08:26 >> 08:27
2

PLANOVI

U Pljevljima „niče“ sedam mini HE

Pljevlja bi uskoro mogla da budu bogatija za sedam malih hidroelektrana - idejno rješenje za njihovu izgradnju na rijeci Ćehotini uradila je sarajevska kompanija „Extrem inženjering“, a ukupna investicija procijenjena je na 337.000.000 eura, pišu Dnevne novine.

„Na osnovu do sada urađenih analiza izdvajaju se dvije najpovoljnije lokacije za izgradnju elektrana, što je i obrađeno u nacionalnoj strategiji razvoja energetike. Predviđa se izgradnja HE Mekote i HE Gradac, gdje je tehnički potencijal 136 gigavat sati, a u drugoj varijanti predviđa se gradnja HE Gradac i HE Milovci, gdje je tehnički potencijal između 212 gigavat sati mi 218 gigavat sati“, precizirao je u izjavi Dnevnim novinama predsjednik borda direktora Rudnika uglja Zoran Gospić.

Istakao je da su na brani Durutovići, koju je izgradio Rudnik uglja radi izmještanja korita rijeke Ćehotine, urađeni svi preduslovi za izgradnju mini hidroelektrane kad se korito rijeke vrati u  stanje prije izmještanja, što je obaveza Rudnika nakon eksploatacije uglja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније