Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 02. 2014. 21:40 >> 21:41
1

SPORAZUM PKCG I PU

Do boljeg poslovnog ambijenta

Predstavnici Privredne komore (PKCG) i Poreske uprave (PU) potpisali su danas sporazum o međusobnoj saradnji sa ciljem stvaranja kvalitetnog poslovnog ambijenta.

Iz PKCG su saopštili da su sporazum potpisali predsjednik PKCG, Velimir Mijušković i direktor PU, Milan Lakićević.

Te dvije institucije, kako je ocijenjeno, imaju interes da uspostave saradnju u oblasti borbe protiv sive ekonomije, kroz sprovođenje zajedničkih istraživanja, organizovanje i učešće na seminarima, okruglim stolovima i drugim stručnim skupovima.

“Međusobna razmjena informacija i podataka o privrednim subjektima i saradnja u oblasti unaprijeđenja poslovnog ambijenta i zaštite konkurencije takođe su od njihovog zajedničkog interesa”, navodi se u saopštenju.

Mijušković smatra da dio privrede, posebno iz sfere malih i mikro preduzeća, nije dovoljno edukovan i informisan o poreskom sistemu i obavezama koje treba da ispunjava.

U tom smislu, kako je dodao, PKCG želi da se kroz edukacije i informisanja, kao i unaprijeđenjem saradnje sa PU, što više smanji broj onih koji posluju nelegalno. "Svima treba da bude jasno da treba da prijave svoj promet i budu registrovani, jer se time stvaraju uslovi za podizanja nivoa poslovanja odnosno poslovnog rejtinga. U suprotnom, guši se konkurentnost”, saopštio je Mijušković.

Lakićević je kazao da PU sa pažnjom prati i razmatra sugestije koje dolaze od privrede sa ciljem poboljšanja ukupnog ambijenta za poslovanje.

On je ocijenio da se zajedničkim angažmanom mogu nastaviti aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije.

(Mina-buseness)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније