Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 02. 2014. 16:39 >> 16:40

SUGESTIJE MBA

Privrednici da se udruže

Montenegro biznis alijansa insistira na poštovanju glasa biznisa u kreiranju ekonomskih politika, za šta je, kako je saopšteno, neophodno udruživanje.

"Glas biznisa je najvažniji glas u jednom društvu, jer se bez biznisa ne bi imalo šta kreirati. Da bi se čuo glas biznisa neophodno je udruživanje u biznis alijanse", poručili su predstavnici MBA.

Oni su dodali da MBA želi da, podstičući crnogorski biznis, prilagodi poslovni ambijent njegovim potrebama, jer glas biznisa mora da se čuje. Neophodno je, kako su naveli, da oni koji aktivno učestvuju u biznisu shvate značaj svog glasa, iako se čini nda nijesu dovoljno svjesni koliko je to što rade važno za društvo.

"Svi koje se bave biznisom, zapošljavaju i obezbjeđuju zarade zaposlenim, a poreze i doprinose državi i njenoj socijalnoj politici, obezbijeđuju reinvestiranje i na taj način uvećanje bruto domaćeg proizvoda", kazali su predstavnici MBA.

Oni su kazali da sve to ukazuje na činjenicu da je biznismen izuzetno društveno korisna kategorija, jer bez biznisa, nema profita, poreza, socijalne politike, ni novca kojim se država finasira.

Iz MBA su podsjetili da postoji još jedan izvor iz kojeg država može da finasira penzionere, nezaposlene i druge kategorije društva koje nijesu iz sektora biznisa i da je to zaduživanje.

"Pitanje je da li je to prava opcija i koliko dugo je moguće primjenjivati", navodi se u saopštenju.

Predstavnici MBA su saopštili da ljudi iz biznisa postaju sve više svjesni značaja sopstvenog glasa, koji bi trebalo artikulisati tako da ga čuju svi, posebno kreatori politika koji oblikuju biznis ambijent.

"Kada radnici hoće da se čuje njihov glas, oni se udružuju u sindikate, a kada država hoće da se čuje njihov glas udružuju se u razne alijanse", poručili su iz MBA.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније