Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 02. 2014. 12:39 >> 12:40
4

NEZADOVOLJNI

Rudari održali štrajk upozorenja

Radnici nikšićkih Rudnika boksita danas su, od deset do 11 sati, održali štrajk upozorenja nezadovoljni, kako su kazali, neodgovornim ponašanjem nadležnih državnih institucija.

Radnici su na sat obustavili proizvodnju na rudokopu Zagrad, takođe i Sektor transporta, dok je administracija protestovala ispred upravne zgrade.

Predsjednik Samostalnog sindikata Boksita, Borisav Bojanović, kazao je agenciji Mina da će sindikalne organizacije preduzeća pozvati sve zaposlene na okupljanje u ponedjeljak, ukoliko do tada ne bude pozitivnih pomaka.

"Očekujemo da predstavnici ministarstava ekonomije i rada i socijalnog staranja shvate težinu situacije u Boksitima i da nas pozovu na razgovor. U suprotnom mora uslijediti okupljanje, na kojem će se odlučiti o daljim potezima", rekao je Bojanovć.

Prema njegovim riječima, sindikati i zaposleni ostavili su mogućnost državi da riješi situaciju u Boksitima za što je, kako smatra, sada najpovoljniji trenutak, ali pomaka za sada nema.

Bojanović je podsjetio da su prije 15-ak dana imali sastanak sa predstavnicima resornih ministarstava i zahtijevali da počne realizacija socijalnog programa i da se radnicima poveže staž od 2009., ali isključivo na osnovu obračunatih zarada, a ne po minimalnom iznosu kako je predlagano.

Za odlazak iz Rudnika boksita po određenim uslovima prijavilo se 176 radnika, od ukupno 313 zaposlenih.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније