Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 02. 2014. 08:38 >> 08:39

NABAVKA STRUJE

Poništen tender

Poništen je tender za kupoprodaju struje za potrebe Crnogorskog elektroprenosnog sistema.

Ukupna vrijednost tendera bila je oko 8,14 miliona eura. U rješenju Komisije koje je objavljeno na sajtu naloženo je da CGES u roku od 15 dana otkloni bitne nepravilnosti i ponovi vrednovanje ponuda, pišu Dnevne novine.

Državna komisija za kontolu postupaka javnih nabavki smatra da u izvještaju CGES-a nije jasno na osnovu čega je CGES utvrdio da je ponuda EFT-a ispravna, ali i da postoji "sukob interesa".

Crnogorski elektroprenosni prenos moraće do kraja februara da sprovede novo vrednovanje na tender koji je objavljen još u oktobru prošle godine. Komisija u rješenju navodi da se poništava vrednovanje i da je Crnogorski elektroprenosni sistem prekršio odredbe zakona o javnim nabavkama. 

Nadležna Državna komisija je konstatovala i "bitnu povredu" pravila upravnog postupka.

U obrazloženju se navodi da je CGES prihvatio ponude švajcarskog Energy financial Team (EFT), vlasništvo biznismena Vuka Hamovića, konzorcijuma Petrol Oil company koji čine istoimene firme iz Crne Gore i Srbije, kao i GEN-i Slovenija (firme GEN-ija iz Sarajeva, Beograda i Tirane) i Rudnap-Beograd.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније