Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina-biznis ]

18. 02. 2014. 13:30   >>  13:41

TELEKOM

Od aprila niže cijena poziva iz fiksne mreže

Cijene lokalnih, međumjesnih, međunarodnih i poziva prema mobilnim mrežama iz fiksne Crnogorskog Telekoma od aprila će biti niže, saopšteno je iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

Iz EKIP-a su kazali da će smanjena cijena krajnjim korisnicima donijeti povoljnosti jer će, kako su pojasnili, uz zadržavanje iznosa mjesečne pretplate, dovesti do nižih mjesečnih računa za isti obim telefonskih usluga fiksne mreže Telekoma.

Cijene telefonskih poziva iz fiksne mreže Telekoma biće smanjene u skladu sa implementacijom Metodologije troškovnog i odvojenog računovodstva i na taj način će biti znatno niže od prosječnih u državama regiona i Evrope.

EKIP je, kao rezultat implementacije Metodologije i činjenice da je Telekom poboljšao efikasnost poslovanja i kvalitet mreže, donio rješenje o sniženju maloprodajnih usluga telekomunikacione kompanije u fiksnoj mreži. Tako će cijene lokalnih poziva u periodu jakog saobraćaja, od sedam do 19 sati, biti 34 odsto niže i iznosiće 1,25 centi za minut, dok će u periodu slabog saobraćaja, od 19 do sedam sati, biti smanjene 5,2 odsto na 0,9 centi.

Cijena međumjesnih poziva u periodu jakog saobraćaja biće 50 odsto niža i iznosiće 2,5 centi za minut, dok će u periodu slabog biti smanjena 30 odsto na 1,75 centi za minut. Snižena će biti i cijena poziva ka mobilnim mrežama u periodu jakog saobraćaja, 26 odsto na 14 centi za minut.

»Cijene međunarodnih poziva prema mobilnim mrežama regiona biće snižene sedam odsto na 25 centi za minut, a prema mobilnim mrežama Evrope 26 odsto na 28 centi. Cijene međunarodnih poziva prema fiksnim i mobilnim mrežama za ostatak svijeta biće sniženi 17 odsto na 50 centi, odnosno 12 odsto na 75 centi za minut«, navodi se u saopštenju.

Iz EKIP-a su kazali da će cijena mjesečne pretplate ostati na postojećem nivou od 5,97 eura, koji je manji nego u zemljama regiona i EU, iako bi prema troškovnom modelu trebalo da bude veća 27 odsto. Najavljeno je i da će biti zadržane i pogodnosti u vidu minuta telefonskih poziva uključenih u iznos mjesečne pretplate.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније