Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 02. 2014. 21:25 >> 21:31

ĐUKANOVIĆ I RAVANELI

Riješiti probleme EPCG I A2A

Predsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao je sa generalnim direktorom italijanske kompanije A2A Renatom Ravanelijem o dosadašnjem i budućem poslovanju Elektroprivrede Crne Gore i njenoj saradnji sa Vladom.

Na sastanku su razmotreni rezultati kao i planovi za buduće poslovanje Elektroprivrede, u kontekstu partnerskih odnosa Vlade i kompanije A2A.

Tokom razgovora je konstatovano da dobre partnerske odnose Vlade i kompanije A2A treba unaprijediti u cilju prevazilaženja izazova i fokusiranja na dalji razvoj i nove razvojne projekte.

Posebna pažnja, kako je saopšteno iz Vlade, posvećena je pitanjima koja su opterećivala partnerstvo i poslovanje preduzeća uz opredijeljenost obje strane da se na probleme stavi tačka. Potenciran je značaj učvršćivanja partnerskog odnosa kroz pozitivne rezultate poslovanja i razvojne projekte u obostranom interesu. Posebno je pri tome istaknut značaj razvojnih projekata u oblasti energetike, prije svega izgradnja drugog bloka Termoelektrane Pljevlja, kao i izgradnja hidroelektrana.

Razgovarano je i o uslovima snabdijevanja Kombinata aluminijuma strujom, neophodnom za proizvodnju 50.000 tona aluminijuma godišnje, o čemu će biti nastavljeni razgovori.

Razmotrena je potreba za racionalizacijiom poslovanja, kroz smanjenje troškova i gubitaka na mreži, kao i povećanje stepena naplate za utrošenu struju.

Dogovoren je nastavak komunikacije na temu produžetka saradnje nakon što krajem godine istekne Ugovor o menadžmentu.

Razgovorima su prisustvovali potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Vujica Lazović, ministar ekonomije Vladimir Kavarić i savjetnik premijera za energetski i industrijski razvoj Ranko Milović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније