Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 02. 2014. 19:38 >> 19:40
1

SOCIJALNI SAVJET

Poslodavci vagaju o kolektivnom ugovoru

Unija poslodavaca Crne Gore izjasniće se o tekstu Opšteg kolektivnog ugovora (OKU) nakon konsultacija sa organima upravljanja, saopšteno je nakon sjednice Socijalnog savjeta.

 

Članovi predsjedništva Socijalnog savjeta upoznati su sa stavom dvije sindikalne organizacije, Saveza sindikata Crne Gore i Unije slobodnih sinidkata Crne Gore, koji su postigli saglasnost oko, do sada spornog, člana Opšteg kolektivnog ugovora (OKU) koji tretira pitanje sredstava za prevenciju radne invalidnosti, i njihove spremnosti da potpisu tekst OKU.

Unija poslodavaca Crne Gore će se o tekstu prijedloga OKU, koji je usaglašen od strane ostalih socijalnih partnera, izjasniti nakon konsultacija sa organima upravljanja.

Članovi predsjedništva Socijalnog savjeta su, pored ostalog, razgovarali i o formalnom uvođenju termina ''dostojanstveni rad'' u crnogorsko zakonodavstvo i pored toga što je najveći broj pitanja, vezano za dostojanstveni rad, već tretiran kroz: Zakon o radu, Zakon o zaštiti na radu i Zakon o zabrani zlostavljanja na radu.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније