Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis ]

13. 02. 2014. 11:45   >>  11:46

PODACI MONSTATA

Skočile cijene stanova u novogradnji

Cijene stanova novogradnje u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine povećane su 6,8 odsto u odnosu na isti period 2012, saopšteno je iz Monstata.

 

Cijene novih stanova su 1,8 odsto manje u odnosu na treći kvartal prošle godine.

“Broj prodatih stanova novogradnje u Crnoj Gori u posljednjem prošlogodišnjem kvartalu veći je 20,2 odsto u odnosu na isti period 2012, dok je 32,6 odsto veći u odnosu na treći kvartal prošle godine”, navodi se u saopštenju.

U Podgorici je prodato najviše stanova, odnosno 185, Baru 20, Nikšiću 19 i Budvi sedam. Iz Monstata su naveli da je u Beranama, Bijelom Polju, Rožajama i Tivtu prodato 13 stanova.

Najveća prosječna cijena stanova novogradnje u četvrtom kvartalu prošle godine ugovorena je u Opštini Budva i iznosi 2,46 hiljada EUR.

U Podgorici prosječna cijena stanova iznosi 1,11 hiljada EUR, Baru 1,02 hiljade EUR, a Nikšiću 582 EUR.

Iz Monstata su objasnili da podaci obuhvataju novoizgrađene prodate stanove, odnosno one za koje je zaključen ugovor o kupoprodaji.

Ukupna cijena stana obuhvata cijenu građenja, uređenja građevinskog zemljišta i ostale troškove.

Cijenu uređenja građevinskog zemljišta čini pribavljanje zemljišta, rušenje objekata, izrada detaljnih urbanističkih planova i projekata, ispitivanje terena, sanacioni radovi, uređenje terena oko zgrade, komunalno opremanje zemljišta i slično.

Cijene koje se objavljuju su prosječne, odnosno rezultat su različitih karakteristika izgradnje i razlike u mjesecu u kome je sklopljen kupoprodajni ugovor na jednoj teritoriji, grada i Crne Gore.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније