Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 02. 2014. 14:17   >>  14:18 3

U LONDONU

Đukanović na konferenciji Evropske banke

Premijeri sedam zemalja regiona sastaće se 24. februara u sjedištu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu, a među njima će biti i predsjednik Vlade Crne Gore, Milo Đukanović.

 

Iz EBRD su naveli da će skupu osim Đukanovića, prisustvovati i premijeri Albanije, Bosne i Hercegovine (BiH), Hrvatske, Makedonije, Kosova i Srbije.

To će, kako je pojašnjeno, biti idealna prilika za poslovne lidere i međunarodne kompanije da nauče više o tim zemljama i ulozi EBRD-a u njima.

Savjetnik u EBRD, Oleg Levitin kazao je da je skup organizovan sa idejom da se region predstavi kao jedinstvena investiciona destinacija.

„Nadamo se da će konferencija, osim olakšavanja u traženju potrebnih stranih investicija, poslati i veoma jaku političku poruku o zrelosti i stabilnosti regiona", naveo je Levitin.

Iz Evropske banke su kazali da će prioriteti konferencije biti regionalno povezivanje kroz izgradnju puteva, gasovoda i razvoja proizvodnog sektora.

Oni su podsjetili da je EBRD u zemlje zapadnog Balkana i u Hrvatsku samo u 2013. godini uložila više od 1,2 milijarde eura, kroz 80 projekata, čime je postignut rekord.

"Ukupne investicije EBRD-a u region dostižu iznos od 10,5 milijardi eura", naveli su iz banke.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније