Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 03. 2013. 13:21 >> 10:36
3

KOMBINAT ALUMINIJUMA

VIDEO: Prijedlog SDP-a ostavlja Ruse u KAP-u

Prijedlog Socijaldemokratske partije (SDP) o uvođenju programiranog stečaja u Kombinat aluminijuma (KAP), predviđa da vlasnici fabrike i dalje budu Centralno-evropska aluminijumska kompanija (CEAC) i En plus grupa, saopštio je ministar ekonomije, Vladimir Kavarić.

»Prijedlog koalicionog partnera, ukoliko se uspješno sprovede, sačekali bi na taj način što bi CEAC i En plus grupa i dalje bili vlasnici KAP-a na današnjem nivou, a ako se ne sprovede uspješno, fabrika bi se ugasila«, rekao je Kavarić novinarima nakon prezentacije projekta Žensko preduzetništvo – motor za stvaranje radnih mjesta u jugoistočnoj Evropi.

On je rekao da niko nije demantovao u Skupštini da su to mogući epilozi predloženog rješenja.

Na pitanje kako komentariše to što je predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić od njega zatražio ostavku, Kavarić je odgovorio da bi mu bila obaveza i zadovoljstvo da učestvuje u svakom razgovoru gdje bi se utvrdila odgovornost.

»Biće mi ne samo obaveza nego i zadovoljstvo da učestvujem u svakom razgovoru gdje bi se utvrdila odgovornost i za činjenje i nečinjenje, kao i za propušteno da se uradi i da se upozori«, kazao je Kavarić.

On je rekao da su radnici nikšićkih Rudnika boksita bili predmet rasprave na skupštinskom Odboru u četvrtak.

»Radnici znaju kakva je predlog Vlade što se tiče konkretnog zaokružavanja koncepta, a da li će radnici dobiti platu zavisi od menadžmenta kompanije, jer zna se ko upravlja firmom«, rekao je Kavarić.

Govoreći o radnicima Messera, koji štrajkuju glađu, Kavarić je rekao da po tom pitanju treba da se zauzme Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније