Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Сенка Поповић [ RCG ]

20. 02. 2023. 15:19 >> 15:19

SKUPŠTINA OPŠTINA ODLUČILA

Žabljak: Decembarske cijene za vodu umanjene za 10%

Skupština Opštine Žabljak dala je saglasnost na odluku o privremenim cijenama javnog vodosnabdijevanja za 2023.

Odluka znači da će se primjenjivati cijene iz decembra prošle godine, umanjene za 10 dosto, a što je inače regulisano Zakonom o komunalnim djelatnostima. Postupak izjednačavanja cijena vode za pravna i fizička lica, počeo je prošle godine i trajaće pet godina. Gubitak koji po tom osnovu nastaje za Komunalno preduzeće pokrivaće Opština Žabljak iz Budžeta, kako bi olakšala građanima proces prelaska na novi način utvrđivanja cijena vodosnabdijevanja.

Predsjednik Opštine, Radoš Žugić, pitao je predlagača koji je to iznos, koji će Opština da plati za ovu godinu po osnovu nivelacije cijena vode, jer su u opticaju različite sume. Sindikat Komunalnog preduzeća navodi da se radi o 21.000 eura, a direktor preduzeća da je u pitanju 50.000.

Većina odbornika kritikovala je Komunalno preduzeće jer je odluka trebala da bude donesena do aprila minule godine. Zbog toga je Komunalnom preduzeću blokiran račun, a zbog nedonošenja odluke o cijeni vode, od januara preduzeće ne može da izdaje račune za vodu potrošačima i da obavlja naplatu.

Direktor preduzeća Radovan Bošković, kašnjenje je obrazložio time da preduzeće nije imalo kadrovske mogućnosti da se odluka pripremi u zakonskom roku. Na tu konstataciju reagovao je odbornik Demokrata i radnik u Komunalnom preduzeću Dragan Vukićević, koji je kazao da preduzeće ima kadar i da taj isti kadar već radi cijene za 2024. godinu, a i da ga nema, pored toliko radnika sa strane angažovanih po Ugovoru o djelu, mogao se angažovati i radnik u tom slučaju.

Na pitanje odbornika Durmitorske inicjative Gorana Radojevića, da li Komunalno preduzeće u Žabljaku naplaćuje vodu nelegalnim potrošačima, direktor Bošković je odgovorio da Komunalno preduzeće nema u svojoj evidenciji nelegalne potrošače i da njihovu evidenciju i naplatu vode nijesu dozvolile nadležne inspekcije i da je to veliki problem, koji će se morati riješiti u narednom periodu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније