Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 01. 2014. 16:47   >>  16:47 2

PITANJE ZA EPCG

SNP: Zašto su računi za struju duplo veći?

U Socijalističkoj narodnoj partiji smatraju da Elektroprivreda Crne Gore pokušava da povećanjem računa za utrošenu električnu energiju nadnoknadi finansijske gubitke.

Iz SNP-a su saopštili da im se veliki broj građana obratio ukazujući da im je decembarski račun za struju od 50 do 100 posto veći  u odnosu na novembarski.

"Shodno tome, pozivamo odgovorne u EPCG da bez odlaganja obavijeste javnost, istinito i stručno, o razlozima uvećanja računa", zahtijeva SNP.

U toj partiji smatraju da postoje brojni razlozi za ozbiljnu sumnju da rukovodstvo EPCG namjerava da kroz uvećanje računa, nadomjesti finansijske gubitke, koji su, kažu, nastali kao posljedice netržišnog poslovanja sa KAP-om i nezakonitontog i neracionalnog korišćenja depozita od više od 90 miliona eura iz procesa privatizacije.

Takođe, SNP traži od EPCG da svim potrošačima električne energije u Crnoj Gori vrati novac uplaćivan na ime takse na brojilo, za koju je odlučeno da mora da se vrati svim subjektima od kojih je naplaćivana.

"Ne može se, vezano za tu obavezu, zloupotrebljavati činjenica da svi potrošači kojima pravo na povraćaj ovog iznosa pripada, nemaju takvu informaciju i nijesu podnijeli zahtjev za povraćaj tih sredstava, i da zbog toga najveći dio tih sredstava neosnovano ostane na računu EPCG-a, odnosno da ne bude vraćen domaćinstvima od kojih je bio nezakonito naplaćen", upozoravaju iz SNP-a.

Kako je istaknuto u saopštenju, poslanici SNP-a su pokrenuli inicijativu u skupštinskom Odboru za ekonomiju, finansije i budžet, sa predlogom za kontrolno saslušanje odgovornih iz Vlade, odnosno Ministarstva ekonomije i EPCG, u cilju dobijanja odgovora na brojna pitanja koja se tiču "nedomaćinskog i nezakonitog poslovanja EPCG i odnosa prema potrošačima električne energije".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније