Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

23. 01. 2014. 18:15   >>  18:25 6

BRANKO RADULOVIĆ

Povlačim se ako je laž sve što sam kazao o KAP-u

Nakon reakcija koje su uslijedile poslije moje press konferencije posvećene KAP-u još više sam uvjeren da je ovakva prodaja najveća prevara do sad u Crnoj Gori, a bilo ih je dosta. Još sam odlučniji da istrajem i suprotstavim se ovoj prevari, njihovim akterima i pokušam da sačuvam naš najznačajniji privredni resurs i doprinesem da Crna Gora postane pravna država u punom smislu, navodi se u saopštenju potpredsjednika Skupštine Branka Radulovića dostavljenom medijima.

Ukoliko se ispostavi da sve što sam juče rekao o prodaji Kombinata aluminijuma Podgorica KAP nije tačno, povući ću se iz javnog i političkog života i neka mi odrede najveću kaznu zbog obmane javnosti, rekao je potpredsjednik Skupštine i poslanik Demokratskog fronta DF Branko Radulović.

Radulović je na jučerašnjoj konferenciji za medije istakao da je “TLM Šibenik" bio zainteresovan da se javi na tender za prodaju KAP-a ali da im je poručeno “da se ne mješaju u već dogovorene stvari” i da se zbog toga “stidi Crne Gore”.

“Zato još jednom pozivam VDT da pokrene postupak preispitivanje zakonitosti procesa i tačnosti mojih navoda. Zahtijevam da me pozove kao prvog na saslušanje i podvrgne poligrafu, kako bi utvrdili da li govorim istinu ili ne. Javno sada pred crnogorskom javnošću saopštavam, da ukoliko se ispostavi da ne govorim istinu, da ću se povući iz javnog i političkog života i neka mi odrede najveću kaznu zbog obmane javnosti”, naglašava Radulović.

Prema Radulovićevim riječima, nakon reakcija koje su uslijedile poslije jučerašnje press konferencije on je još više uvjeren da je ovakva prodaja najveća prevara do sad u Crnoj Gori.

“Još sam odlučniji da istrajem i suprotstavim se ovoj prevari, njihovim akterima i pokušam da sačuvam naš najznačajniji privredni resurs i doprinesem da Crna Gora postane pravna država u punom smislu. Sve što sam juče saopštio javnosti je istina i to tvrdim pod punom moralnom, profesionalnom i političkom odgovornošću”, ističe Radulović. 

“Kada je u pitanju TLM Šibenik, istina je ta da sam sa lično sa predsjednikom kompanije razgovarao 15. i 21. januara 2014., preko moga kabineta. U prvom razgovoru mi je saopštio da nije učestvovao na oglasu iz dva razloga, prvi da njegovi pravni savjetnici smatraju da je besmisleno se javljati na ovakav oglas, gdje ne postoji garancija države, a drugi da mu je savjetovano da se ne miješa u već dogovorene poslove.  U drugom razgovoru, kako bi još jednom provjerio da se sve zaista ovako dešavalo, dobio sam identičan odgovor uz elaboraciju da je to savjetovanje bila u stvari prijetnja”, ističe Radulović. 

On se osvrnuo i na reakciju vlasnika Uniproma, Veselina Pejovića. 

“A što se tiče uličarskog žargona vlasnika Uniproma o njegovo pozivanje na krađu čokolada i vrijednosti Đukanoviće ruke, istina je u onoj narodnoj „jednom lopov-vazda lopov“ , „jednom sluga- vazda sluga“. Svjestan da je u pitanju marginalac i da iza svega ovoga stoji njegov nalogodavac Đukanović poručujem mu da se vrati salati i čokoladama, i da se ostavi spašavanja Crne Gore i njenog najznačajnijeg resursa”, rekao je Radulović. 

On još jednom poziva stečajne upravnike i sudije za oglase prodaje imovine KAP-a, Kovačnice i Prerade da poštuju Zakon o zaštiti državnih interesa u rudarsko-metalurškom sektoru, da ne potpisuju ugovore o prodaji pojedinih djelova već da raspišu oglas o prodaji ukupne imovine Rudnika boksita i Kombinata aluminijuma. 

“Ukoliko to ne učine, postaće saučesnici ove prevare i pridružiće se akterima dosadašnjih protivzakonitih radnji u krivičnoj prijavi koju ću lično predati novom Državnom tužiocu”, rekao je Radulović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније