Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ RTCG, Mina ]

17. 01. 2014. 14:13   >>  19:49 4

ZA 28 MILIONA

Novi tender za prodaju KAP-a

Stečajni upravnik Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) Veselin Perišić saopštio je danas da će sjutra biti objavljen novi oglas za prodaju KAP-a, po početnoj cijeni od 28 miliona eura. Oglas će biti otvoren do 17. februara u 16 sati, a otvaranje je zakazano za 22. februar u 11 časova u Privrednom sudu.

Prihvaćena je ponuda Politropusa za bazen crvenog mulja i bivšeg instituta, i zemljište u Spužu. Ostale ponude za imovinu KAP-a nijesu prihvaćene. Sjutra će biti objavljen novi oglas za prodaju ostatka imovine po početnoj cijeni od 28 miliona eura”, saopštio je novinarima Perišić.

Perišić će se danas sastao sa predsjednikom Privrednog suda Draganom Rakočevićem, nakon čega je saopštio konačnu odluku o ponudama.

On se sinoć sastao sa predstavnicima odbora povjerilaca, u kojem su zaštitnik imovinsko-pravnih odnosa Crne Gore Mirjaia Milić, advokat Elektroprivrede Miodrag Bulatović i pravni zastupnik CEAC-a Marko Milanović, i tri i po sata raspravljao o ponudama Uniproma, HGL-a, Politropus alternativa i Alemani trejda.

Predstavnik CEAC-a je bio protiv sve četiri ponude koje su pristigle za kupovinu cjelokupne i djelova imovine podgoričke fabrike, dok su stavovi Milićeve i Bulatovića o ponudama bili neodređeni. Tačnije, oni Perišiću nijesu jasno sugerisali koju bi od četiri ponude trebalo da prihvati.

Navodno, razlog zbog kojega bi trebalo da ponovi tender je taj što ima mnogo nerazjašnjenih pravnih pitanja u vezi sa ponudama.

Perišić je nakon otvaranja ponuda Unipromovu ocijenio kao najozbiljnijom, jer je za imovinu ponuđeno 28,5 miliona eura, ali problem je što je vlasnik te firme Veselin Pejović ponudu uslovio cijenom struje od 38 eura po megavatu. Ponuda HGL-a od 5,1 hiljadu eura za imovinu fabrike je stigla na engleskom jeziku, zbog čega je predlagano da se ona odbaci, dok se ponude Poligropus alternativa i Alemani trejda ne odnose na proizvodnju aluminijuma, već hemijekih gasova, odnosno, kupovinu 22 vagona.

Prvi oglas za prikupljanje ponuda za kupovinu imovine Kombinata aluminijuma Podgorica KAP u stečaju objavljen je danas 6. decembra prošle godine. Tada je procijenjena vrijednost ukupne imovine KAP-a iznosila 52.469.000 eura.

Inače, stečajna uprava Prerade, pogona Kombinata aluminijuma Podgorica KAP prihvatila je ponude nikšićkog Uniproma i Politropus Alternative iz Tivta za kupovinu imovine.

Stečajni upravnik Zoran Janković kazao je agenciji MINA-business da je prihvaćena ponuda Uniproma, biznismena Veselina Pejovića koji je ponudio 1,5 miliona Eeura za Fabriku valjaonice sa livnicom trake.

Tatjana Debeljević, TVCG

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније