Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 01. 2014. 15:22   >>  15:32

PONUDE ZA KAP

Kavarić: Formulisaćemo biznis zonu

Vlada je spremna da na prostoru Kombinata aluminijuma, Prerade i Kovačnice formuliše biznis zonu, saopštio je ministar ekonomije, Vladimir Kavarić i dodao da je sa njenog aspekta dobra svaka ponuda koja omogućava novo zapošljavanje i investicije.

 

Kavarić je, nakon sjednice Vlade, kazao da su ponude za imovinu KAP-a, Prerade i Kovačnice ozbiljne i da svaka ima razvojnu komponetnu, kojom su obuhvaćeni svi njihovi potencijali sa prostorom na kom se nalaze.

„Vlada je spremna da na prostoru današnjeg KAP-a, Prerade i Kovačnice formuliše biznis zonu i ide konkretna inicijativa ka Glavnom gradu sa nadom da će Glavni grad prepoznati i taj dio kao biznis zonu“, rekao je Kavarić i dodao da u Vladi čekaju stav predstavnika Glavnog grada.

Vlada je, na današnjoj sjednici, usvojila Informaciju o otvaranju ponuda za kupovinu imovine KAP-a u stečaju.

Kavarić je objasnio da su benefiti, u biznis zoni, oni koje Vlada nudi svim opštinama koje na određenoj lokaciji u svom gradu proglase biznis zonu, a odnose se na oslobađanje plaćanja poreza i doprinosa u izvjesnom periodu. 

Prema njegovim riječima, u stečajnom postupku moraju prvenstveno biti zaštićeni interesi povjerilaca, pri čemu se mora sačekati odluka Privrednog suda po pitanju selektiranja konkretnog ponuđača. 

„Vlada je spremna da razgovara sa svakim ko bude selektirani ponuđač o tretmanu Vladinih potraživanja i u zavisnosti od onoga šta bude investicioni program i broj zaposlenih radnika i da po tom pitanju dogovorimo adekvatan tretman“, naveo je Kavarić.

(Mina-biznis)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније