Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 01. 2014. 12:30 >> 12:30

POZITIVNA ULCINJ

Oporavak ekonomije kroz investicije

Ekonomski razvoj Opštine Ulcinj mora biti usmjeren na sopstvene resurse i u interesu lokalnog stanovništva, koji bi trebalo da se zasniva na sprječavanju odliva novca i privlačenju stranih investicija, ocijenjeno je iz Pozitivne Crne Gore.


Potpredsjednik Opštinskog odbora Pozitivne Ulcinj, Omer Bajraktari smatra da je postojeća vladajuća klasa u Ulcinju kao i sve prethodne dovela grad sa najvećim potencijalom u ovom dijelu Evrope na prosjački štap.

“Ekonomsko urušavanje grada posljednjih četvrt vijeka je očigledno i mi, kao građani koji vole svoj grad i odgovorni ljudi, moramo stati tome na put”, naveo je Barjaktari u saopštenju.

Obnova ekonomije i razvoj se, kako je objasnio, mora fokusirati na lakša, jeftinija i manje riskantna sredstva, zasnovana na spriječavanju odliva sredstava, podršci postojećih zdravih biznisa i osnivanju novih preduzeća, kao i privlačenju stranih investicija.

“Tom pristupu možda nedostaju megalomanske predstave u vidu presjecanja vrpci kao kampanje za privlačenje biznisa. Niko nam neće pomoći ako mi to sami ne uradimo, zato ovaj pristup Pozitivne podstiče duh zajedništva oslanjajući se na sopstvene resurse i mogućnosti”, ocijenio je Barjaktari.

Takav pristup će, kako je dodao, dovesti do rješavanja problema na lokalnom nivou umjesto čekanja da spas dođe sa strane što je bio slučaj posljednjih 20 godina.

“Bivše i sadašnje vladajuće klase do sada nijesu imale nikakav koncept razvoja ekonomije grada. Biznis zone su se proglašavale bez ikakve analize, a i jedina smo Opština koja nema strateški plan”, podsjetio je Barjaktari.

Prema njegovim riječima, politika lokalnih poreza i taksi je bila promjenljiva što je loš signal za strane investitore, ali i otežava poslovanje i domaćim privrednicima.

“Zato je važna podrška našem ekonomskom programu koji bi u vrlo kratkom periodu dao rezultate. Kreirao bi se noviji i drugačiji poslovni ambijent, jer će se ojačati osjećaj sigurnosti kod investitora i privrednika što je jako važan indikator svake ekonomije”, zaključio je Barjaktari.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније