Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 02. 2013. 22:37 >> 22:32

ROK 30 DANA

RAE će ispoštovati odluku Ustavnog suda

Regulatorna agencija za energetiku (REA) ispoštovaće presudu Upravnog suda kojom je oborena njena odluka iz decembra 2011. kojom je Elektroprivredi odobreno povećanje cijene električne energije.

Iz RAE su agenciji Mina-business saopštili da će, kao i uvijek do sada, ispoštovati presudu Upravnog suda koja, kako su kazali, ne proizvodi nikakve pravne posljedice.

Presudom Upravnog suda, RAE je obavezna da u roku od 30 dana otkloni uočene nedostatke, što će, prema riječima njenih predstavnika, i uraditi.

Iz RAE su naveli da presuda Upravnog suda ne dovodi u pitanje suštinu odluka regulatora kada je riječ o tarifama i cijenama.

Punomoćnik MANSA-a kazao je da je to odobrenje važilo čitave prethodne godine, što je uzrokovalo značajan rast cijene električne energije.

“Istom presudom RAE je obavezana da grupi građana iz MANS-a, nadoknadi troškove postupka u iznosu od 1,95 hiljada eura”, naveo je Radulović.

Prema odluci RAE ukupno povećanje cijene električne energije od januara je, na nivou svih potrošača, u prosjeku iznosilo 6,13 odsto.

“Sud je utvrdio i da je nejasno kako je to RAE utvrdila troškove uvoza i izvoza, da je retroaktivno primjenjivala odredbu na osnovu koje je donijela odluku u korist EPCG i da povećanje cijene struje nije potkrijepila relevantnom dokumentacijom”, precizirao je Radulović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније