Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

P.R. [ Mina ]

27. 07. 2022. 15:29 >> 15:26

MEK PREDSTAVIO

Programi podrške za zanatstvo i unapređenje konkurentnosti privrede

Predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma predstavili su u Inovaciono preduzetničkom centru (IPC) Tehnopolis programe podrške tog resora za ovu godinu, koji se odnose na promociju zanatstva i unapređenje konkurentnosti privrede.

Info dan o programima podrške je organizovan u sklopu projekta Inovativne održive tehnologije za ekonomsko unapređenje zanatstva – Craftinno, koji Tehnopolis realizuje u partnerstvu sa Opštinom Nikšić, uz podršku Norveške preko projekta Norveška za vas – Crna Gora.

Menadžerka za upravljanje projektima u Tehnopolisu, Miljana Peković, je istakla značaj podrške projekta Norveška za vas – Crna Gora u dijelu uvođenja inovacija u proizvodne procese malih biznisa u Crnoj Gori.

Glavna administratorka Opštine Nikšić, Biljana Vučurović, podsjetila je na programe podrške koje lokalna samouprava sprovodi i koje planira da sprovede u korist razvoja preduzetništva u Nikšiću i Crnoj Gori.

Načelnica Direkcije za industrijsku politiku i razvoj zanatstva u Ministarstvu, Maja Jokanović, je predstavila Program za razvoj i promociju zanatstva za ovu godinu.

Program je usmjeren na podsticanje razvoja crnogorskih zanata kroz pružanje finansijske podrške za nabavku opreme i alata za obavljanje zanatske djelatnosti, kao i za promotivne aktivnosti organizacije i učestvovanja na domaćim i međunarodnim sajmovima i manifestacijama.

Jokanović je ukazala na benefite koje zanatlije mogu dobiti apliciranjem za podršku programa vrijednog 200 hiljada eura, kao i na jednostavan proces prijave.

Načelnica Direkcije za jačanje preduzetništva i saradnju sa biznis zajednicom, Anđela Gajević, korisnicima je predstavila Program za unapređenje konkurentnosti privrede za ovu godinu, kroz koji sprovode osam programa podrške privredi, u ukupnoj vrijednosti četiri miliona eura.

Ona je apelovala na sve zainteresovane preduzetnike da što prije apliciraju za podršku, jer je krajnji rok za prijavu 30. septembar.

„Zahvaljujući ovoj vrsti aktivnosti, koje uvezuju institucije za podršku poslovanju i male biznise, doprinosimo unapređenju održivosti mikro, malih i srednjih preduzeća na tržištu. Na taj način, korisnicima projekta pružamo podršku u traženju dodatnih izvora finansiranja za uvođenje inovacija u procese proizvodnje i, u skladu sa tim, razvoja njihovih biznisa“, zaključili su iz Tehnopolisa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније