Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 02. 2013. 16:21   >>  16:17

REGULATORNI PRIHOD

Upravni sud poništio odluku RAE

Upravni sud poništio je odluku Regulatorne agencije za energetiku iz decembra 2011., kojom je, prema riječima advokata Veselina Radulovića, Elektroprivredi nezakonito odobren veći regulatorno dozvoljeni prihod.

Radulović koji je i punomoćnik Mreže za afirmaciju nevladinog sektora, kazao je da je tom odlukom, takođe nezakonito, odobrenje važilo za čitavu prethodnu godinu, što je uzrokovalo značajan rast cijene struje.

„Istom presudom RAE je obavezana da tužiocima, odnosno grupi građana iz MANS-a, nadoknadi troškove postupka u iznosu od 1,95 hiljada eura“, naveo je Radulović.

RAE je odluku o zahtjevu EPCG za izmjenu regulatorno dozvoljenog prihoda i cijena, kojim je traženo poskupljenje struje, donijela 16. decembra 2011. Prema toj odluci, ukupno povećanje cijene struje od januara je na nivou svih potrošača u prosjeku iznosilo 6,13 odsto.

Radulović je rekao da je Upravni sud utvrdio da je RAE donijela odluku uz povredu pravila postupka, pogrešnim i nepotpunim utvrđenim činjeničnim stanjem, kao i pogrešnom primjenom Zakona o energetici.

„Sud je utvrdio i da je nejasno kako je to RAE utvrdila troškove uvoza/izvoza, da je retroaktivno primjenjivala uredbu na osnovu koje je donijela odluku u korist EPCG i da uvećanje regulatorno dozvoljenog prihoda i troškova toj kompaniji nije potkrijepila relevantnom dokumentacijom“, precizirao je Radulović.

Ta odluka Upravnog suda, kako je soapštio, potvrđuje da članovi RAE, iz sumnjivih i njima poznatih motiva i razloga, godinama paušalno donose odluke u korist EPCG i na štetu građana Crne Gore.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније