Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M.

05. 07. 2022. 19:08 >> 19:19

ĐUKANOVIĆ -DONG

Doći će do diskontinuiteta u nastavku radova na auto-putu Bar-Boljare

Propuštene su prilike da se na vrijeme obezbijedi nastavak radova na izgradnji preostale dvije dionice do Boljara, zbog čega će neminovno doći do diskontinuiteta u izvođenju radova na autoputu Bar - Boljare, zajednički je konstatovano na sastanku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i generalnog direktora za Centralnu i Istočnu Evropu kompanije CRBC Jang Donga, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Đukanović je, kako je saopšteno istakao  značaj duge i prijateljske saradnje između Narodne Republike Kine i Crne Gore, te podsjetio na inicijativu 17+1 koja je, kako je saopšteno,  otvorila vrata kineskim firmama da učestvuju na javnim pozivima za realizaciju kapitalnih projekata.

"Izražavajući zadovoljstvo što je nakon sedam godina rada prva dionica auto-puta završena, Đukanović je odao priznanje CRBC-iju na iskazanoj istrajnosti i naporima da i pored brojnih izazova sa kojima se ova kompanija suočila, posao dovede do kraja. Upravo realizacijom razvojnih projekta na najbolji način postavlja se temelj dugoročne saradnje i potvrđuje prijateljstvo dvije zemlje", kaže se u saopštenju.

Kako dodaju, Dong je istakao da je završetak prve dionice autoputa zajednički uspjeh Crne Gore i Kine, i velika prilika za ubrzanje ekonomskog razvoja.

"Iako je projekat dugo pripreman, CRBC danas s ponosom ističe da je u pitanju jedan od najzahtjevnijih građevinskih projekata na svijetu. Svi koji su bili angažovani na realizaciji izgradnje auto-puta: CRBC, domaće firme, nadzor i država kao investitor, danas imaju vrijedno iskustvo koje predstavlja svojevrstan kapital za nastavak radova. Posebno je dragocjeno učešće domaćih kompanija koje su po prvi put učestvovale u izgradnji ovako grandioznog projekta", saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Kompanija CRBC nedavno je završila građevinske radove na izgradnji mosta Pelješac i angažovana je na izgradnji dionice auto-puta u Srbiji od Požege do Boljara.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније