Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

17. 06. 2022. 18:16 >> 18:14

JPMDCG

"Djelovi Morskog dobra neće se više davati u bescjenje"

Djelovi morskog Morskog dobra neće se više davati u bescjenje, kazali su iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore (JPMDCG).

"Na današnjoj sjednici Vlade usvojene su Izmjene i dopune Cjenovnika početnih naknada za zakup i korišćenje morskog dobra. Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je stava i akcenat stavlja da se svi resursi koji pripadaju morskom dobru neće davati ispod realnih vrijednosti zakupa, kakva je praksa bila u prethodnom periodu" navodi se u saopštenju.

Dodaju da su vodeći računa o lokacijama u zoni morskog dobra, konstatovali da je važeći Cjenovnik iz 2019. godine u prethodnom periodu bio prilgaođen željama i zahtjevima pojedinaca.

"Djelovi morske obale koje su lokalno stanovništvo i turisti po njihovoj posjećenosti, opremljenosti i eksluzivnosti prepoznali kao atraktivne destinacije, bile su u visini godišnje naknade ispod svake realne cijene", kazali su iz JPMDCG i dodaju da je zato bilo neophodno da se te lokacije zoniraju na drugi način u odnosu na važeći Cjenovnik iz 2019. godine.

"Napominjemo da je Javno preduzeće 'Morsko dobro' započelo u 2021. godini i nastavilo u tekućoj godini izmjene i dopune Cjenovnika, kako bi isti bio formiran da po realnim cijenama pristupimo objavljivanju tendera u budućem periodu za sve lokacije za ustupanje na korišćenje morskog dobra. Nova cjenovna politika će doprinijeti uvećanju prihoda Javnog preduzeća, u narednom periodu, a koji će biti usmjeren na ulaganje u obalnu infratukturu, a samim time i upotpuniti turističku ponudu Crne Gore kao atraktivne destinacije", navodi se u saopštenju JPMDCG.

Napominju da se usvojene Izmjene i dopuna cjenovnika početnih naknada ne odnose na zakupce koji izvršavaju obaveze u skladu sa zaključenim Ugovorima o korišćenju do 31.12.2023. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније