Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M.

30. 05. 2022. 10:58 >> 10:56

OD 1. JUNA DO 31. AVGUSTA

EPCG pokreće deseti ciklus akcije "Podijelimo teret"

Elektroprivreda Crne Gore pokreće deseti ciklus akcije "Podijelimo teret", namijenjen svim kupcima, koji pripadaju grupi potrošnje "Domaćinstva", a imaju dugovanja po osnovu računa za električnu energiju, saopšteno je iz EPCG. Oni su kazali da  ''Podijelimo teret 10'' počinje 1. juna i trajaće do 31. avgusta.

Objašnjavaju da u tom periodu, sva domaćinstva kojima ističe Sporazumi iz akcije ''Podijelimo teret 8'', kao i sva nova domaćinstva koja žele da se priključe, svoje obaveze mogu izmiriti po izuzetno povoljnim uslovima.

"Za deseti ciklus akcije Podijelimo teret uslov za priključenje akciji stiču svi kupci kod kojih je suma uplata u prethodnom mjesecu zaključno sa datumom zaključivanja Sporazuma po povlašćenim uslovima “Podijelimo teret 10” jednaka ili veća od poslednje fakture kojoj je istekao valutni rok. Tako se akciji tokom juna mogu priključiti kupci, koji pripadaju grupi potrošnje "Domaćinstva", uz neophodan uslov da je iznos uplata u maju do momenta sklapanja sporazuma jednak ili veći od poslednje fakture (aprilski račun) i da do kraja juna plate majsku fakturu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u julu neophodan uslov da je iznos uplata u junu do momenta sklapanja sporazuma jednak ili veći od računa za maj i da do kraja jula bude plaćena junska faktura. U avgustu neophodan uslov je da je iznos uplata u julu do momenta sklapanja sporazuma jednak ili veći od računa za jun i da do kraja avgusta bude plaćena julska faktura.

"Domaćinstva koja se priključe akciji ''Podijelimo teret 10'', stiču pravo na brojne povoljnosti:otplata prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 eura, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje Sporazum, obustava obračuna zatezne kamate", navodi se u asopštenju.

Objašnjavaju da je maksimalan broj rata na koji se može potpisati Sporazum je 22.

"Ukoliko je dug manji od 440 eura, broj rata se određuje tako što se iznos duga dijeli sa 20 eura (npr. dug od 320 eura kupac će otplaćivati u 16 fiksnih mjesečnih rata od 20 eura). Takođe, svi kupci električne energije koji su isključeni sa mreže imaju pravo da se priključe akciji, a uz navedene neophodne uslove moraju da plate i troškove priključenja. Kupci koji već imaju aktivan Sporazum PT 9 nemaju mogučnost da potpišu sporazum PT 10", navodi se u saopštenju EPCG i dodaje se da se za sve informacije, potrošači mogu obratiti Call centru, besplatnim pozivom na broj 19100, informacije mogu dobiti i putem www.epcg.com, zvanične Fejsbuk strane, na imejl adresi call.centar@epcg.com, kao i na informativno-naplatnim punktovima lokalnih jedinica Snabdijevanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније