Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

T.G. [ Mina ]

26. 05. 2022. 14:41 >> 14:44

MONSTAT

Vrijednost otkupa 5,1 milion eura

Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od preduzeća i zemljoradničkih zadruga sa dva i više zaposlena radnika u prvom kvartalu iznosila je 5,1 milion eura, pokazuju podaci Monstata.

Od toga je vrijednost prodaje iz sopstvene proizvodnje 1,8 miliona eura ili 35,3 odsto, dok je vrijednost otkupa od individualnih poljoprivrednih proizvođača iznosila 3,3 miliona eura ili 64,7 odsto.

Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u prvom kvartalu u odnosu na isti kvartal prošle godine bilježi pad od 7,6 odsto.

“Od toga je zabilježen rast vrijednosti prodaje iz sopstvene proizvodnje poslovnih subjekata 1,3 odsto i pad vrijednosti otkupa poljoprivrednih proizvoda od individualnih proizvođača 11,8 odsto”, rekli su iz Monstata.

U strukturi vrijednosti otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u prvom kvartalu sirovo kravlje mlijeko učestvuje 28,9 odsto, kokošija jaja 21,1 odsto, a stoka po vrstama i kategorijama 13,3 odsto.

Svježe povrće učestvuje sa 12,8 odsto, ostali proizvodi sa 7,4 odsto, svježa riba 7,1 odsto, industrijsko bilje 3,9 odsto, svježe voće 3,2 odsto i prerađevine voća i grožđa sa 2,3 odsto

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније