Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 02. 2013. 09:05 >> 14:41

DOGOVOR

U Solani neće biti otpuštanja

Nijedan radnik Solane “Bajo Sekulić” neće dobiti otkaz, odlučeno je nakon trosatnog sastanka koji su predstavnici Eurofonda, Unije slobodnih sindikata i sindikalne organizacije preduzeća, održali u kabinetu gradonačelnika Nazifa Cungua, na njegovu inicijativu.

Odlučeno je, kako prenose Dnevne novine, da svih 70 radnika potpiše ugovor o radu na četiri mjeseca, nakon čega će početi i berba, a ukoliko se dobiju koncesije - posla će i nakon toga biti za sve.

 

Boiša Šotra kazao je da Eurofond, čiji je direktor, potvrđuje da ima iskrene namjere da Solana nastavi da radi.

“Poznato je da kada se u firmi proglasi klasičan stečaj, svi radnici idu kući. Mi to nijesmo učinili, jer želimo da Solana radi”, naveo je Šotra.

Šotra je zatražio podršku Sindikata Solane, kako se ne bi desila diverzija prilikom pripreme berbe.

“Pred prošlu berbu nestala je pumpa, sumnjam da je neko ko nije iz kruga Solane, došao isključio struju i odnio je“, rekao je Šotra.

On je više puta ponovio da u Solani ima određeni broj radnika koji su više godina na bolovanju, kao i onih koji uopšte i ne žive u Crnoj Gori, a na radnom su spisku.

Predsjednik Sindikata Solane, Marko Miranović, rekao je da vjeruje da će i nakon četiri mjeseca posla biti za sve, kao i da će radnici još jednom pokazati svoju privrženost Solani.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније