Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 12. 2013. 18:12 >> 18:12

SASTANAK U PODGORICI

Sa MMF-om nastavak dobre saradnje

Predstavnici Centralne banke Crne Gore i Međunarodnog monetarnog fonda razgovarali su danas u Podgorici o makroekonomskoj situaciji, stanju u bankarskom sektoru i izazovima crnogorske ekonomije u narednom periodu.

Kako je saopšteno iz CBCG, guverner Milojica Dakić sa saradnicima sastao se sa delegacijom MMF-a koju je predvodio novi šef misije za Crnu Goru Alasdair Skot, a sastanku je prisustvovao i odlazeći šef misije Nadim Ilahi.

"Izraženo je obostrano zadovoljstvo u pogledu dosadašnje saradnje i iznijeto očekivanje da će se u tom pravcu nastaviti i ubuduće", kaže se u saopštenju.

Dakić je, kako se navodi, upoznao je predstavnike MMF-a sa nacionalnom strategijom rješavanja nekvalitetnih kredita i regulatornim aktivnostima u okviru projekta dobrovoljnog finansijskog restrukturiranja duga kod finansijskih institucija, koji CBCG sprovodi u saradnji sa Svjetskom bankom i Ministarstvom finansija.

Na sastanku su razmatrani i modaliteti tehničke pomoći MMF-a u oblastima od značaja za dalje unapređenje i jačanje administrativnih i institucionalnih kapaciteta Centralne banke.

Skot se danas sastao se i sa viceguvernerom CBCG za finansijsku stabilnost i platni promet Nikolom Fabrisom, sa kojim je razgovarao o istorijatu eurizacije i efektima uvođenja eura po crnogorsku ekonomiju.

Oni su, kako je saopšteno, razgovarali i o instrumentima monetarne i makroprudencijalne politike u funkciji očuvanja finansijske stabilnosti, superviziji bankarskog sektora, njegovim ranjivostima i izazovima sa kojima se suočava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније