Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 12. 2013. 15:27 >> 19:46

NEMA DRUGE

Vujanović: I Veljović da poštuje proceduru

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović juče je potpisao Zakon o zaštiti državnih interesa u rudarsko-metalurškom sektoru, koji je, dan ranije, na predlog Demokratskog fronta, u ponovnom glasanju usvojila Skupština.

Ponovljeno glasanje uslijedilo je nakon što je, nakon prvog glasanja, Vujanović Skupštini vratio zakon zbog, kako je naveo, kolizije sa ustavnim rješenjima.

„Potpisivanjem zakona izvršio sam svoju ustavnu obavezu. Vidjećemo kakva će biti sudbina tog zakona na Ustavnom sudu, budući da je Vlada najavila da će pokrenuti postupak kod Ustavnog suda. Moja ustavna obaveza bila je da ukažem na koliziju. Parlament je saopštio svoje razloge i svoj doživljaj. Vidjećemo dalje procedure i vidjeć mo na koji će se način to kod Ustavnog suda završiti“, rekao je Vujanović novinarima nakon svečane sjednice Glavnog grada.

Na pitanje da li Veselin Veljović i dalje ostaje njegov savjetnik, Vujanović je ponovio da je već dao razloge zbog kojih je povukao Veljovića iz Savjeta za NATO.

"Mislim na te procedure što je unutrašnja kontrola konstatovala nijesu poštovane i da je ta moja reakcija na proceduru zakazivanja tog predavanja bila primjerena time što sam ga povukao iz tog savjeta i imenovao Dragišu Burzana za mog predstavnika u tom savjetu i tim uputio jasnu poruku potrebe poštovanja procedure. Moramo poštovati procedure koje su do te mjere vrijedne i važne, posebno u toj vrsti državnih organa da su zavređivale jednu takvu reakciju, koju smatram primjerenom onome što je u unutrašnjoj kontroli utvrđeno", poručio je Veljović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније