Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.V. ]

04. 03. 2022. 16:08 >> 16:10

ZBOG KRIZE

Suvlasnik Budvanske rivijere ostao bez Sberbanke u Sloveniji

Biznismena Miodraga Kostića, čija je firma suvlasnik Budvanske rivijere, rusko-ukrajinska kriza koštala je već dogovorenog preuzimanja ruske Sberbanke u Sloveniji. Kako piše N1, i dalje se ne zna šta će biti sa preuzimanjem filijala ruske banke u Hrvatskoj, BiH i Mađarskoj.

Kostić je preuzeo AIK banku, a onda preko nje je kupio imovinu grčke Alfa banke, a zatim je ušao i na EU tržište kupovinom slovenačke Gorenjske banke.

U hotelijerskom biznisu posjeduje dva Kempinski hotela sa pet zvjezdica, u Portorožu i Istri, udio u aerodromu u Portorožu, hotel Grand na Kopaoniku, hotel Šeraton u Novom Sadu i oko 30 odsto udjela u šest hotela Budvanske rivijere, i hotelima Sveti Stefan i Miločer u Crnoj gori.

Prije nekoliko godina uložio je i u gradnju vetroparkova sa italijanskom firmom Fintel.

Kostić je, inače, porijeklom Nikšićanin, rođen je u Vrbasu.

Po obrazovanju ekonomista, sa Ukrajinom ima i dalje veoma bliske veze. Njegova ćerka Dajana udata je za sina najbogatijeg Ukrajinca, Rinata Ahmetova, poznatog po vlasništvu u FK "Šahtjor". 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније