Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 12. 2013. 12:34   >>  20:07 4

VUJANOVIĆ U BAKUU

Gasovod otvara nova radna mjesta

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uvjeren je da će južni gasni koridor u Jugoistočnoj Evropi povećati investicionu privlačnost Crne Gore. Šef države je ocijenio da će ovim projektom biti otvorena nova radna mjesta, ne samo tokom izgradnje, već i funkcionisanja i održavanja sistema.

Inače, Vujanović je danas učestvovao u azerbejdžanskoj prijestonici, Bakuu, na konferenciji gdje je donijeta konačna odluka o investiciji projekta "Shah Deniz 2". 

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev, koji je i otvorio konferenciju. istakao je veliki značaj gasovoda za sve države koje su uključene u projekat, dok je Vujanović rekao da taj koridor, koji omogućava Crnoj Gori snabdijevanje gasom iz Azerbejdžana, ima strateški, energetski i ukupni ekonomski značaj za Crnu Goru. 

“Postajući dio ovog velikog gasnog koridora, Crna Gora obezbjeđuje dugoročnu energetsku stabilnost preko krajnje pouzdanog snabdjevača. Ovim gasovodom povećava se investiciona privlačnost Crne Gore i stvara mogućnost za nova ulaganja i nova partnerstva”, naglasio je Vujanović.

On je kazao da će građani i privreda Crne Gore dobiti jeftini energent "čime će se poboljšati uslovi privređivanja i životni standard građana".

"Kao država preko čije teritorije će se vršiti transport gasa, Crna Gora će imati značajne finansijske benefite”, smatra Vujanović.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније