Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

21. 02. 2022. 11:10 >> 15:53
1

PRETEST ISPRED VLADE

Spajić radnicima KAP-a obećao sastanak sa Krivokapićem

Bivši radnici Kombinata aluminijuma Podgorica koji traže isplatu beneficiranog radnog staža i danas su se okupili ispred zgrade Vlade. Oko 360 radnika i dalje je bez rješenja za uplatu beneficija od osam i po miliona eura iz perioda kada je kompanija bila u stečaju. Obratio im se ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i obećao da će uraditi sve da sjutra organizuje stastanak s premijerom.

Jedan od bivših radnika KAP-a Branko Odović kazao je za TVCG da se od sastanka sa potpredsjednikom vlade Dritanom Abazovićem, ništa nije promijenilo.

Zbog toga proteste najavljuje i za naredne dane. On je kazao da radnici nemaju opciju, a da su institucije sistema zakazale. Opet će, navodi Odović, dopis poslati premijer Zdravku Krivokapiću.

“Dali su nam obećanje da će pomoći, mi smo i dalje na ulici 150 porodica. U narednom periodu ćemo se okupiti sa porodicama nećemo slati djecu u školu i mi ćemo roditelji snositi odgovornost”, poručio je Odović i dodao da su oni bili radnici države i da im je poslodavac bila Vlad, jer je KAP bio u stečaju.

U obraćanju Krivokapiću, Sindikalna organizacija KAP-a u stečaju traži pomoć za radnike kojima nije uplaćen beneficirani rani staž od 1. janura 2006. godine do dana prestanka radnog angažovanja.

“U stečajnu masu od 1.1.2006. do 8.7.2013. stečajni upravnik nam je umjesto u drugi isplatni red, prebacio potraživanja u treći, što znači nikad to nećemo moći naplatiti”, navodi se u dokumentu.

Odović je kazao i da stečaj predviđa beneficirani radni staž, jer su tada ostavljeni na istim radnim mjestima.

Ističu da su im stečajna uprava i Privredni sud kazali da nemaju pravo na beneficirani radni staž iako se radi o radnim mjestima koja su otežana po Pravnilniku Crne Gore za mjesta koja se računaju sa uvećanim trajanjem.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније