Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 12. 2013. 15:49   >>  15:49

AZERBEJDŽAN

Vujanović-Alijev: Gasovod nova veza

Predsjednici Crne Gore i Azerbejdžana, Filip Vujanović i Ilham Alijev, uvjereni su da će Memorandum o gasovodu, koji će sjutra potpisati predstavnici Crne Gore, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, značiti energetsko i ekonomsko povezivanje regiona sa Azerbejdžanom, vrijedno i za Crnu Goru i za cijeli region.

Vujanović je danas doputovao u Baku.

U razgovoru sa azerbejdžanskim kolegom, crnogorski predsjednik je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, iskazao zadovoljstvo sadržajnim i intenzivnim odnosima Crne Gore i Azerbejdžana, kojima su snažno doprinijele zvanične predsjedničke posjete.

„Predsjednik je ponovio poštovanje za donaciju Azerbejdžana za dječji vrtić u Bijelom Polju i rekonstrukciju Kraljevog parka u Podgorici“, navodi se u saopštenju i dodaje da je Vujanović posebno iskazao zadovoljstvo zbog investicija SOCAR u Kumboru.

On je uvjeren da će izgradnja ovog turističkog kompleksa teći utvrđenom dinamikom i da će predstavljati jedan od najvrjednijih turističkih kompleksa na našem primorju.

Vujanović, kako se navodi u saopštenju, očekuje  vrijedne efekte za Crnu Goru i region Jadransko - jonskog gasovoda, koridora koji se nastavlja na Trans - Adriatik gasni koridor,  kojim će se omogućiti dopremanje gasa iz Azerbejdžana za Crnu Goru i region.

„Predsjednik Alijev se saglasio sa predsjednikom Vujanovićem,  da su dvije države uspostavile blisku saradnju, saopštavajući da je njegova zvanična posjeta Crnoj Gori u martu ove godine, snažna potvrda kvalitetnih  ukupnih međudržavnih odnosa“.

Sastanku je prisustvovao ministar ekonomije  Vladimir Kavarić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније