Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ R.B. ]

25. 01. 2022. 16:37   >>  16:37

RADULOVIĆ PORUČIO

Ekonomska diplomatija za oporavak, CG potrebne kredibilne investicije

Jedan od prioriteta Ministarstva vanjskih poslova je ekonomska diplomatija, jer predstavlja najbolji način za oporavak ekonomije. Crnoj Gori su potrebne kredibilne strane investicije, kao i nastavak politike nulte tolerancije na korupciju - ocijenjeno je danas na sastanku ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića sa predsjednikom Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori Kristofom Šoenom i generalnim direktorom Telenora Brankom Mitrovićem.

Tokom razgovora, kako je saopšteno, naglašeno je da je privlačenje investicija presudno za ekonomski oporavak zemlje, pri čemu je ocijenjeno da je Crna Gora atraktivno područje za ulaganje, posebno u sektorima turizma, energetike i informacionih tehnologija.

Ocijenjeno je da sjever države predstavlja ogroman potencijal za ulaganja, te da je potrebno dodatno intenzivirati napore ka promociji Crne Gore kao investicione destinacije.

Šoen je, kako navode iz MVŠ, pohvalio odlučnost u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, prevashodno iz razloga što investitori traže stabilne i sigurne zemlje za ulaganje.

Mitrović je kazao da je mnogo važno da država pokaže brigu i razumijevanje za potrebe i izazove stranih investitora koji već posluju u Crnoj Gori, jer se na taj način gradi reputacija poželjne destinacije za ulaganja, dok svi strani privrednici postaju aktivni promoteri investiranja u Crnoj Gori.

Takođe, istaknuta je važnost saradnje sa investicionim bankama, unapređenja infrastrukture, kao i podizanja svijesti o značaju digitalizacije.

Ocijenjeno je da treba iskoristiti spremnost drugih zemalja da nam pomognu na ekspertskom nivou, te da povoljnije prognoze za ekonomski rast u ovoj godini djeluju obećavajuće.

Predstavnici Savjeta stranih investitora su izrazili spremnost da nastave sa intenzivnom promocijom potencijala Crne Gore među stranim investitorima, zaključuju iz MVP. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније