Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ I. P. ]

18. 01. 2022. 12:18 >> 12:19

ANĐUŠIĆ SMATRA

"Poskupljenje goriva dokaz alarmantnog stanja u CG"

Član Izvršnog odbora DPS-a Mihailo Anđušić saopštio je kako je novo poskupljenje goriva pokazatelj, kako je rekao, alarmantnog stanja u Crnoj Gori.

"Novo poskupljenje goriva, uz rapidan skok cijena osnovnih životnih namirnica, koje prati konstantan skok nezaposlenosti, realna su slika i stvarnost koja je jutros dočekala sve građanke i građane Crne Gore", rekao je Anđušić.

Podsjeća kako su samo u prošloj godini cijene goriva "četrnaest puta mijenjane naviše".

"A kada uporedimo današnje cijene, sa onim koje su bile na dan kada je formirana ova Vlada, vidimo da je zabilježen skok od nevjerovatnih 28,45% pa do 31% po litru za pojedine vrste goriva. Od početka 2022. godine ovo je već drugo poskupljenje goriva, pa se pitamo šta nas tek čeka", saopštio je Anđušić.

Nezaustavljiv rast cijena energenata, koji direktno utiče na poskupljenje usluga i proizvoda, samo je jedan od pokazatelja da je ekonomsko stanje u Crnoj Gori alarmantno, kaže on.

Vjeruje da nas shodno tome neminovno očekuju dalje teške posljedice.

"Ovakvo povećanje cijena će anulirati povećanje zarada građana. Umjesto obećanog jačanja njihovog standarda, što je i bila krilatica populističkog plana 'Evropa sad', rast cijena i inflacija, vuku Crnu Goru u bankrot", zaključio je Anđušić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније