Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj. [ Mina Business ]

17. 01. 2022. 12:05   >>  12:07 2

SPAJIĆ I MILATOVIĆ

"Cilj je ubrzanje dinamike napretka države"

Crnoj Gori su prioritet razvoj i bolji životni standard građana, što se već sada obezbjeđuje kroz ekonomsku reformu Evropa sad, ocijenio je ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić u Dubaiju i ukazao na značaj investicione saradnje.

On se, zajedno sa ministrom ekonomskog razvoja, Jakovom Milatovićem sastao sa ministrom ekonomije u Vladi Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Abdulom Bin Touk Al Marijem, sa kojim je razgovarano o mogućnostima poboljšanja saradnje država.

Na sastanku je bilo riječi i o poslovanju nakon pandemije koronavirusa, kao i o ulozi blokčejn tehnologije.

“Ovdje ste konstantno okruženi ljudima koji imaju viziju i to je ono što je Crnoj Gori oduvijek potrebno, cilj nam je da ubrzamo dinamiku napretka naše zemlje”, rekao je Spajić.

Na sastanku je, kako su kazali iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja, saopšteno da je Vlada Crne Gore posvećena ekonomskom razvoju, čiji je krajnji cilj poboljšanje životnog standarda građana i to na održivim principima koji će garantovati duguročnu stabilnost javnih finansija.

Al Mari je kazao da je zadovoljan što će ta zemlja biti partner na Investicionom forumu, koji Crna Gora organizuje 7. februara, u okviru obilježavanja Nacionalnog dana na Expo 2020. Crnogorska delegacija, predvođenja Milatovićem, dobila je poziv da učestvuje na Godišnjoj investicionoj konferenciji krajem marta u Dubaiju.

Milatović je najavio intenziviranje saradnje sa UAE na više nivoa.

“Al Mari je izrazio zadovoljstvo što će biti naši partneri na Investicionom forumu koji organizujemo 7. februara u okviru obilježavanja Nacionalnog dana na Expo 2020. Dobio sam poziv da učestvujem na Godišnjoj investicionoj konferenciji krajem marta u Dubaiju, a usaglasili smo i održavanje mješovite komisije čime ćemo dodatno osnažiti saradnju dvije zemlje“, rekao je Milatović.

On je najavio da će u narednom periodu intenzivirati saradnju sa UAE na više nivoa, u nadi da će uskoro imati povezanost letovima tokom cijele godine, što je snažno podržano od ministra ekonomije u Vladi UAE.

Spajić je zahvalio na pozivu za učešće na Godišnjoj investicionoj konferenciji i naglasio važnost razmjene iskustava. Ministar ekonomije UAE imao je vitalnu ulogu u pokretanju inicijativa od nacionalnog značaja, čiji je cilj bio da Dubai postane grad budućnosti.

“U tom smislu nam je i bitna razmjena iskustava, naročito u segmentima blockchain-a koji vidimo i kao šansu za razvoj naše zemlje. Mi želimo da je Crna Gora zemlja budućnosti u regionu, ali i šire”, rekao je Spajić.

Milatović je istakao da su takvi susreti izraz zainteresovanosti obje strane da rade na unapređenju ekonomske saradnje.

“Naše prisustvo na Expo 2020 donijelo nam je ogromno iskustvo i učinilo nas dosta vidljivijim za neka nova tržišta. Zahvalni smo domaćinima u UAE, koji su pokazali izuzetan stepen gostoprimstva, ali i izrazili spremnost da pomognu razvoj Crne Gore na više načina, što može biti veoma značajna inicijativa”, naveo je Milatović.

U crnogorskoj delegaciji su i državni sekretari ministarstava ekonomskog razvoja i finansija i socijalnog staranja, Milena Lipovina - Božović, Janko Odović i Branko Krvavac.

Tokom boravka na Expo 2020, delegacija Crne Gore radila je na pripremi obilježavanja Nacionalnog dana Crne Gore, koji je planiran za 6. februara.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније