Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business [ B.B. ]

14. 01. 2022. 16:39 >> 16:41

TRAŽE PARTNERA

"Energean" ulaže napore da nastavi istraživanje u podmorju CG

Kompanija Energean obavijestila je Ministarstvo kapitalnih investicija i Upravu za ugljovodonike da ulaže pojačane napore u sklapanje partnerstva sa drugom E&P kompanijom, kako bi ušla u drugi period istraživanja i nastavila da istražuje ugljovodonične resurse Crne Gore.

"Kompanija je ispunila sve obaveze koje se odnose na prvi period istraživanja, predviđene ugovorom o koncesiji za blokove 26 i 30 u podmorju Crne Gore. S tim u vezi, sprovedeno je tehnološki najmodernije prikupljanje 3D seizmičkih podataka, a prikupljeni podaci su u potpunosti obrađeni i interpretirani“, navodi se u saopštenju kompanije.

Prema ugovoru o koncesiji, kako bi ušla u drugi period istraživanja koji se odnosi na bušenje jedne istražne bušotine, kompanija Energean je u obavezi da sklopi farm-out ugovor sa drugom E&P kompanijom i objavi rezultat takvih radnji najkasnije do 15. marta.

Energean, kako se dodaje, iskazuje snažnu volju i spremnost da uđe u drugi period istraživanja, koji podrazumijeva sprovođenje istražne bušotine sa partnerskom kompanijom i u toku je procedura za postizanje farm-out ugovora.

"Međutim, Energean se ne može obavezati da će uspjeti da zaključi takav ugovor sa partnerom u rokovima utvrđenim ugovorom o koncesiji, uzimajući u obzir neizvjesnost tržišta, koja je izazvana pandemijom“, navodi se u saopštenju.

Energean će, kako se zaključuje, razmotriti sve opcije koje mogu dovesti do rješenja koje će biti od koristi za Crnu Goru, istraživanje ugljovodonika na Jadranu i dalje prisustvo kompanije u zemlji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније