Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.V. ]

13. 01. 2022. 06:22   >>  16:13 1

EVROPSKA KOMISIJA

CG program državljanstva pod nadzorom Brisela

Evropska komisija (EK) saopštila je da trenutno prati program ekonomskog državljanstva u Crnoj Gori. To su kazali nakon što je objelodanjeno da je program ekonomskog državljanstva u Crnoj Gori produžen na još godinu dana. 

Vijest o praćenju primjene tog programa od strane Evropske komisije objavili su "Dojče Vele" i "Rojters".

"Evropska komisija trenutno prati planirane i postojeće šeme u nekoliko zemalja, uključujući karipska ostrva i istočnoevropske zemlje Albaniju, Moldaviju i Crnu Goru", naveli su ovi mediji. 

Slični programi postoje na Kipru i Malti, dvije države članice EU, koje se trenutno suočavaju sa pravnim izazovima zbog pozicije zvaničnog Brisela.

Povod za oglašavanje Evropske komisije je predlog da se suspenduje mehanizam putovanja bez viza između EU i južnopacifičke države Vanuatu. Ovaj potez, koji bi bio prvi na globalnom nivou, ima za cilj suzbijanje prakse nuđenja „zlatnih pasoša“.

U Vanuatuu stranci mogu dobiti državljanstvo i pasoš u zamjenu za minimalno ulaganje od 130.000 dolara. 

Evropska komisija je izdala upozorenje da će preduzeti ovaj korak ako Vanuatu ne promeni svoj program ulaganja u zamjenu za pasoš.

Predlog sada ide na odobrenje pojedinačnim državama članicama EU.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније