Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.V. ]

05. 01. 2022. 16:57   >>  18:07 3

OČEKIVANJE CBCG

Zbog "Evrope sad" veća potražnja za dodatnim kreditima

Finansijskim planom Centralne banke za 2022. godinu predviđeni su ukupni prihodi u iznosu od 17.108.000, i za sedam odsto su veći u odnosu na plan za 2021. godinu. To pokazuje Finansijski plan Centralne banke Crne Gore (CBCG) za 2022. godinu, koji je dostavljen parlamentu.

Kako se ističe, ako se realizuje program "Evropa sad“, bilo bi za očekivati povećanje potražnje za dodatnim kreditnim sredstvima usljed rasta platežne moći stanovništva. 

"Naknade za usluge pretrage kreditnog registra planirane su u iznosu od 551.000 eura, što čini tri odsto ukupno planiranih prihoda i veće su za deset odsto od plana za 2021. godinu. Saglasno Odluci o utvrđivanju tarife po kojoj se obračunavaju naknade za vršenje usluga koje obavlja Centralna banka utvrđen je jedinstven iznos tarife za usluge pretrage Kreditnog registra za kreditno-depozitne institucije, pravna lica i preduzetnike i fizička lica", piše u dokumentu.

Ukazuje se da treba očekivati veći broj upita vezano za kreditni registar. 

"Ukoliko se realizuje prezentovani program Ministarstva finansija i socijalnog staranja pod nazivom 'Evropa sad', bilo bi za očekivati povećanje potražnje za dodatnim kreditnim sredstvima usljed rasta platežne moći stanovništva, te samim tim i većeg broj upita u kreditnom registru", navodi se u dokumentu CBCG.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније