Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business [ I. P. ]

29. 12. 2021. 12:44 >> 12:45

MUGOŠA PREDLAŽE

Jednokratno pomoći i korisnike srazmjernih penzija

Poslanik Socijaldemokrata (SD), Boris Mugoša, saopštio je da očekuje da Vlada obezbijedi jednokratnu pomoć i korisnicima srazmjernih penzija, koji primaju izuzetno male penzije.

U pitanju su, kako je kazao, građani koji primaju dio penzije za rad u Crnoj Gori, a drugi dio od nekih drugih država gdje su radili.

“Prošle godine je Vlada i na moju inicijativu korisnicima srazmjernih penzija čiji iznos crnogorske srazmjerne penzije, skupa sa penzijom iz inostranstva, ne prelazi iznos najniže penzije, obezbijedila jednokratnu pomoć”, napisao je Mugoša na svom Twitter nalogu.

Vlada je donijela odluku da penzionerima koji primaju minimalnu penziju bude isplaćena pomoć od 100 eura, dok će penzioneri čija se penzija kreće u iznosu od minimalne do prosječne penzije, primiti pomoć od 30 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније