Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ B.B. ]

23. 12. 2021. 17:22 >> 17:24
2

UNIPROM

"Ponuda Vlade nije prihvatljiva, jer je nijesmo ni dobili"

Iz kompanije "Uniprom" obavijestili su javnost da je netačna informacija da je ponuda Vlade prihvatljiva za tu firmu, jer je, kako ističu, nikad nijesu zvanično ni dobili.

"Obavještavamo crnogorsku javnost da je ovakva neozbiljnost od nadležnih institucija doživjela kulminaciju informacijom da smo prihvatili ponudu koju nikad nijesmo ni dobili. Prije svega, ovakva lebdeća poruka nije prihvatljiva, jer ne ide u korist kompanije, već je tjera u gubitke s kojima ne bi mogla da pokrije isplatu plata, doprinosa i ostalih benefita zaposlenima, kao ni zakonske obaveze prema državi, koje su do sada uredno ispunjavane, a što je i bila dosadašnja praksa", naglašavaju u odgovoru Uniproma.

Podsjećaju da su ponudili radnicima 450 eura u narednih šest mjeseci kako se ne bi našli na ulici, a to je više nego dovoljno vremena da EPCG ili nadležne institucije pripreme isplatu 24 plate ili dokumentaciju za njihovo zapošljavanje, koje im je javno i obećano.

"Mi s ovakvim problemima, koji su nastali usljed krajnje neozbiljnosti i površnog odnosa prema strateški važnoj kompaniji za Crnu Goru, ne možemo da održimo proizvodnju, ako za pola godine nijesmo mogli da dobijemo nijedan odgovor, a ni do današnjeg dana kada je već počelo gašenje ćelija nijednu adekvatnu ponudu. S obzirom da tvrde da imovina vrijedi 250 miliona, ostajem pri ponudi da isplate 50 miliona Unipromu, a preostalih 200 miliona da ubace u budžet države i time pospiješe ekonomiju ove zemlje. Za druge razgovore nijesmo spremni", poručuju u toj kompaniji.

Ponavljaju da državu neće tjerati u dugove, niti preko leđa građana zarađivati.

"S obzirom na veliki profit koji će imati zbog dobre prodaje električne energije vjerujem da će EPCG znati građanima da se zahvali smanjenjem računa za struju", naglašavaju u Unipromu uz konstataciju da ovime završavaju dalja oglašavanja po pitanju pomenute teme.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније