Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ I. P. ]

22. 12. 2021. 14:22 >> 14:29
5

SPAJIĆ I PATERSON

Jadransko-jonski autoput strateški cilj Vlade

Izgradnja Jadransko-jonskog autoputa jedan je od strateških projekata Vlade Crne Gore, saopštio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, tokom sastanka sa generalnim menadžerom kompanije Bechtel Endrjuom Patersonom, a povodom strateške saradnje naše zemlje s tom kompanijom.

"Izgradnja Jadransko-jonskog autoputa je jedan od strateških projekata Vlade Crne Gore i nastojimo da ubrzanim koracima uđemo u realizaciju tog projekta", saopštio je Spajić.

Na sastanku je dogovoreno strateško sveobuhvatno partnerstvo u razvijanju putne, željezničke, avijacijske, lučke, poljoprivredne, prosvjetne i odbrambene infrastrukture.

“Studija i izgradnja Jadransko-jonskog autoputa je prvi projekat, kao prvi primjer infrastrukture izgrađene po svim EU i NATO standardima. U narednim sedmicama, premijer Zdravko Krivokapić i izvršni direktor Bechtela potpisaće Memorandum o razumijevanju kojim će započeti formalizacija svih dogovora i specificirati planirane investicije” najavio je ministar.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja će upravljati dijalogom kroz strukturni i finansijski dio, dok će, kako je saopšteno, ostala ministarstva voditi projekte iz sektorske perspektive.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније