Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

O.Z.

07. 12. 2021. 21:42   >>  21:44 6

OD 1. JANUARA

Bjelorusija uvodi embargo na uvoz hrane iz CG

Bjelorusija od 1. januara 2022. godine uvodi embargo na uvoz širokog spektra prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su uvele sankcije protiv zvaničnog Minska, među kojima je i Crna Gora, saopštila je pres-služba bjeloruske vlade.

"Utvrditi spisak robe, porijeklom iz EU i njenih članica, SAD, Kanade, Norveške, Albanije, Islanda, Sjeverne Makedonije, Ujedinjenog Kraljevstva, Crne Gore, Švajcarske, zabranjene za uvoz na teritoriju Belorusije i prodaju na teritoriji Bjelorusije“, navodi se u dokumentu, objavljenom na portalu pravnih informacija, preosi Sputnjik.

Na listi hrane čiji je uvoz zabranjen našle su se mesne prerađevine, so, konditorski proizvodi, mlijeko, orasi, voće, žive svinje... Embargo se neće odnositi na hranu za bebe i neke druge artikle.

Glavne odredbe stupaju na snagu 1. januara 2022. godine i važe šest mjeseci. U slučaju dalje negativne dinamike odnosa lista zabranjenih proizvoda može se dopuniti, precizirano je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније